Close

All Posts

Pyszna i prosta chałka drożdżowa

Spędzam ostatnio bardzo dużo czasu przy komputerze. Sklep się rozrasta, przybyło bardzo dużo wspaniałych produktów, które są przyjazne dla środowiska, przyjazne dla zerowasteowców, dla tych, którzy chcą wyeliminować zbędną chemię z życia...

Read more

Zupa z pieczonego kurczaka

Zupa z pieczonego kurczaka- to klasyk amerykański. Będac tam- nauczyłam się kilku fajnych potraw oraz trików- jak wykorzystywać resztki, w czym Amerykanki sa naprawde dobre. Więc jeśli lubicie zużywać resztki po wczorajszym obiedzie i sprawia Wam...

Read more

Spanakopita

Dziś zabieram Was na kulinarną wycieczkę do Grecji. Choć jeszcze w niej nie byłam, to spanakopita daje mi jej przedsmak. Spanakopita to bardzo proste, pożywne i ekonomiczne danie dla całej rodziny. Przy okazji jest wegetariańskie, zawiera dużo...

Read more

Właściwości lecznicze oleju z wiesiołka

Wiesiołek to roślina o żółtych kwiatkach, która zasiewa nasze pola i łąki. Istnieje kilkaset odmian wiesiołka. Roślina ta jest ceniona przez wielu, ze względu na swoje właściwości lecznicze. Olej z wiesiołka wykorzystuje się w leczeniu...

Read more

Kanapki z gniecionym bobem

Czy próbowaliście już pysznych kanapek z bobem?Nasze wspomnienia związane z bobem sięgają czasów, kiedy babcie zawijały świeżo ugotowany bób w rożek wykonany z czarno- białej gazety, posypywały solą i był to najlepszy przysmak lata!Obok czereśni...

Read more

Jarskie gołąbki na cztery sposoby

Dziś proponujemy Wam 4 opcje jarskich nadzień do gołąbków. Są proste do wykonania i przepyszne:-) Sugerujemy użyć młodej kapusty do zawijania, a jeśli nie macie jej pod ręką-możecie użyć odmiany kapusty o cieńszych liściach. Sosy-to już...

Read more